Защо всеки мъж трябва да отиде в бръснарница

През последните няколко месеца се подстригвах в различни бръснарници. През по -голямата част от живота си ходих в унисекс салони, които миришеха на химикали за къдрене и мус. Всеки път, когато отивах, си тръгвах с лоша прическа. На всичкото отгоре винаги се чувствах на място. Повечето клиенти обикновено бяха жени и една жена ме подстригваше. Просто щях да вляза, да седна мълчаливо, докато човекът ми подстриже косата, и да си тръгна.

Не знам защо спрях да ходя на бръснарница. Като дете ходих в бръснарница на главната улица в моя роден град. Нарича се „Приятелският бръснарница“. Спомням си, че бях очарован от всички бръснарски работи. Това, което най -много си спомням, беше ясно изразената мъжественост на мястото. Още като малко дете можех да усетя, че бръснарницата е готино излизане за мъже. Двайсет години по -късно преоткривам бръснарницата. Вие също трябва.

Кратка история на бръснарниците
1880 -те до 1940 -те години са златният век за бръснарниците. През това време мъжете се социализираха в изцяло мъжки теренчета, а бръснарниците се конкурираха с популярността на салоните. Посещението на бръснарницата беше седмичен, а понякога и ежедневен навик. Мъжете ще се отбиват не само за подстригване и бръснене, но и за да се братят с приятели и да дъвчат мазнините.

През този златен век бръснарниците бяха класни места с често зашеметяваща обстановка. Мраморните плотове бяха облицовани с цветни стъклени бутилки с тоник. Бръснарските столове бяха сложно издълбани от дъб и орех и снабдени с фина кожена тапицерия. Всичко, от чашите за бръснене до рекламните табели, беше представено с художествен разцвет. Най -добрите магазини дори имаха кристални полилеи, висящи от тавани, боядисани със стенописи.

Въпреки това ниво на лукс, бръснарниците бяха уютни и привлекателни. Един незабравим и небесен човешки аромат изпълни въздуха. Миризмата на череша, зимнина, ябълка и луковица с аромат на тютюн и тютюнев дим, смесени с аромата на тоници за коса, помади, масла и пудри за шията. Тези аромати се вкорениха в дървесината и във всяко място на магазина. В момента, в който човек влезе вътре, той беше обгърнат от топло и приветливо познаване. Той веднага успя да се отпусне и щом горещата пяна удари лицето му, грижите му просто ще се стопят.

Leave a Comment